Hozzávalók (nem írok mennyiséget, mindenki tudja mennyiből szokta, mindenkinél más)
Elkészítése: A krumplit és a tojást, szokásos módon megfőzöm. Mártás: serpenyőbe lereszelem/kockázom a hagymát, OLAJ NÉLKÜL megpirítom. Miután kihült ráöntöm a joghurtot (a mi mennyiségünkhöz ebből 2 kell). Sózom, borsozom (a krumpli sótlanága miatt ízesre fűszerezem), majd péppé zúzott foghagymát adok hozzá, mindezeket összekeverem. A sonkát felcsíkozom (mi kb, 15 dkg-t teszünk bele). Rétegezés: a jénait kikenem a mártással. Egy sor karikázott krumpli, egy sor mártás, egy sor karikára vágott tojásfehérje, megszórom sonkával, egy sor mártás. Ezt megismétlem az adalékok erejéig. Krumli réteggel végzünk, és a tetejét mártással kenjük meg. A szokásos módon megsütjük.
2. Rakott krumpli csirkével
Lényegében ugyan az, mint az előző recept, csak a sonka helyett csirkemellel bolondítjuk meg az ételt.
Elkészítése: a csirkemellet zsírtalanítjuk, csíkokra vágjuk. Az adagot illetően nincsen mérték, mivel a csirkemell fehérjékből áll, így ízlés szerint válasszuk a mennyiséget. (Ez az állítás akkor igaz, ha tiszta vízben pároljuk, vagy serpenyőben olaj nélkül megsütjük.) Az ételbe ne nyersen tegyük, valamelyik módszert válasszuk ki (mind két esetben fűszerezzük, sóval borsal) és úgy adagoljuk sütés előtt a jénaiba.