TUDATOS TÁPLÁLKOZÁS, KALÓRIACSÖKKENTÉS

A jobb oldalon lévő képet, kérlek helyettesítsd be az oldal céljával. Szemezgess, annyit vegyél belőle amennyi jól esik, egy szemmel se többet. Ha ízlik vegyél máskor is, ha nem, tudd, hogy létezik banán is, amelyet lehet én is szeretek :-)

  1. Rakott krumpli sonkával:
  • Ebédre: ok
  • Vacsora: mértékkel (ebéd adagodból vonj le kb. 4-5 evőkanállal), de neked kell érezni, hogy belefér-e a napodba estére.
  • Hátránya: a joghurt lecsurog az aljára, nem olyan stabil, mint a tejföl, ha eddig több füstös ízt tettél bele, lehet elsőre hiányozni fog.
  • Tipp: ha a tetejére jutó maradék mártáshoz 2 teáskanál 1,5-ös tejfölt raksz, nem folyik le az összes a tetejéről. (Többet ne tegyél bele.)

Hozzávalók (nem írok mennyiséget, mindenki tudja mennyiből szokta, mindenkinél más)

  • krumpli
  • tojás (csak a fehérje)
  • hagyma
  • fokhagyma (kihagyható)
  • bors
  • joghurt (pl.: Danone natur)
  • sonka (zsír max: 3 g/100g, de a lehető legkisebb zsírtartalommal rendelkezőt válasszuk (csirke vagy pulyka)).

Elkészítése: A krumplit és a tojást, szokásos módon megfőzöm. Mártás: serpenyőbe lereszelem/kockázom a hagymát, OLAJ NÉLKÜL megpirítom. Miután kihült ráöntöm a joghurtot (a mi mennyiségünkhöz ebből 2 kell). Sózom, borsozom (a krumpli sótlanága miatt ízesre fűszerezem), majd péppé zúzott foghagymát adok hozzá, mindezeket összekeverem. A sonkát felcsíkozom (mi kb, 15 dkg-t teszünk bele). Rétegezés: a jénait kikenem a mártással. Egy sor karikázott krumpli, egy sor mártás, egy sor karikára vágott tojásfehérje, megszórom sonkával, egy sor mártás. Ezt megismétlem az adalékok erejéig. Krumli réteggel végzünk, és a tetejét mártással kenjük meg. A szokásos módon megsütjük.

 2.  Rakott krumpli csirkével

Lényegében ugyan az, mint az előző recept, csak a sonka helyett csirkemellel bolondítjuk meg az ételt.

Elkészítése: a csirkemellet zsírtalanítjuk, csíkokra vágjuk. Az adagot illetően nincsen mérték, mivel a csirkemell fehérjékből áll, így ízlés szerint válasszuk a mennyiséget. (Ez az állítás akkor igaz, ha tiszta vízben pároljuk, vagy serpenyőben olaj nélkül megsütjük.) Az ételbe ne nyersen tegyük, valamelyik módszert válasszuk ki (mind két esetben fűszerezzük, sóval borsal) és úgy adagoljuk sütés előtt a jénaiba.

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 3
Heti: 38
Havi: 66
Össz.: 8 959

Látogatottság növelés
Oldal: Ebéd, vacsora
TUDATOS TÁPLÁLKOZÁS, KALÓRIACSÖKKENTÉS - © 2008 - 2024 - dietas-eletmod.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »